Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@05:06:01 GMT

علت سرگیجه چه زمان خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۰۸۴۶

علت سرگیجه چه زمان خطرناک است؟

با این‌حال، گاهی اوقات هم سرگیجه عادی در گروه علائم بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرد. بسیاری از ما در روز‌های عادی یا در اوقات بیماری با مشکل سرگیجه مواجه شده‌ایم و از خودمان پرسیده‌ایم که چرا سرگیجه گرفته‌ایم؟!

با این‌که کلمه سرگیجه می‌تواند ناخوشایند باشد، اما سرگیجه عادی (dizziness) گاه‌به‌گاه واقعا در بزرگسالان شایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرگیجه جدی (vertigo) که نشان‌دهنده مشکلات عمیق‌تر است، با سرگیجه عادی (dizziness) تفاوت دارد و حدود ۴۰ درصد از افراد بالای ۴۰ سال را حداقل یک بار در طول زندگی‌شان آزار می‌دهد. تفاوت اصلی میان این دو نوع سرگیجه، این است که سرگیجه جدی می‌تواند باعث حالت تهوع و استفراغ شود و نشانه‌ای مبنی بر اختلال عدم تعادل جدی در بدن باشد، اما سرگیجه عادی فقط برای چند لحظه حالت عدم تعادل در شما به‌وجود می‌آورد. در ادامه با واقعیت‌های جالبی درباره سرگیجه جدی و سرگیجه عادی آشنا می‌شویم.

سرگیجه عادی می‌تواند به علت اختلال در گوش داخلی ایجاد شود
یکی از علت‌های عجیب سرگیجه عادی، سرگیجه وضعیتی ناگهانی خوش‌خیم (BPPV) است. گوش داخلی انسان‌ها، کلسیم و کریستال‌های پروتئینی حساسی به‌نام اتوکونیا دارد که اگر به کانال‌های گوش داخلی نفوذ کنند، احساس خفگی را در شما به‌وجود می‌آورند. این مشکل ساده با کمک فیزیوتراپی قابل اصلاح است و به مصرف دارو یا عمل جراحی نیازی ندارد. اگرچه BPPV، شایع‌ترین اختلال تعادل مربوط به گوش داخلی است، اما سالانه فقط روی یک نفر از هر یک هزار نفر تاثیر می‌گذارد و فرد مورد نظر را با سرگیجه عادی مواجه می‌کند. بسیاری از موارد BPPV بدون علت اتفاق می‌افتند، اما BPPV معمولا با تروما، میگرن، عفونت گوش داخلی، دیابت و پوکی استخوان مرتبط است.


سیستم تعادل گوش، جریان خون را کنترل می‌کند
دانشمندان می‌گویند که سیستم تعادل گوش داخلی در کنترل جریان خون نقش ایفا می‌کند و این توانایی را دارد که جهت‌گیری بدن را تشخیص بدهد. وقتی که ما از حالت درازکش به حالت ایستاده تغییر وضعیت می‌دهیم، ساختار گوش داخلی سریعا تغییر گرانش را تشخیص می‌دهد. این تشخیص به دستگاه قلبی-عروقی دستور می‌دهد که جریان خون را متناسب با وضعیت جدید تغییر بدهد. همین فرآیند تغییر جهت می‌تواند باعث شکل‌گیری سرگیجه عادی شود.


کمبود ویتامین B. ۱۲ می‌تواند باعث سرگیجه عادی شود
کمبود ویتامین B. ۱۲ که از ویتامین‌هایی ضروری است، می‌تواند به مشکلات عصب شناختی مانند احساس عدم تعادل، فشار خون پایین و تضعیف جریان خون لازم در مغز منجر شود. کمبود این ویتامین به راحتی قابل تشخیص و درمان است، اما معمولا به‌عنوان یکی از علت‌های سرگیجه عادی نادیده گرفته می‌شود. شما می‌توانید از پزشک درخواست کنید که آزمایش خون لازم برای بررسی وضعیت ویتامین B. ۱۲ در بدن شما را تجویز کند.


سرگیجه عادی می‌تواند از علائم بیماری‌های قلبی باشد
یکی از علت‌های ساده سرگیجه عادی، حرکات ناگهانی بدن است. مثلا وقتی که به‌طور ناگهانی از روی زمین یا صندلی بلند می‌شوید. با این‌حال، گاهی اوقات هم سرگیجه عادی در گروه علائم بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرد. در میان انواع علت‌های سرگیجه عادی که با مشکلات قلبی-عروقی مرتبط هستند، این موارد معمولا بیشتر مشاهده می‌شوند، تنگی یا افتادگی دریچه‌های قلب، آریتمی‌هایی مانند فیبریلاسیون دهلیزی و آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین. این مشکلات می‌توانند باعث ابتلا به سرگیجه عادی شوند، چون جریان خون لازم به‌سوی مغز را ضعیف می‌کنند.       منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرگیجه دلایل سرگیجه پارسی خبر گوش داخلی جریان خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: صبح امروز غلظت گرد و غبار در اهواز بیش از هشت برابر حد مجاز و در وضعیت «خطرناک» و «قهوه‌ای» بوده است.

شهریار عسکری، مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به میزان آلاینده‌های پدیده گرد و خاک امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، اظهار کرد: در پی وقوع گرد و غبار در استان خوزستان، طبق آخرین اندازه‌گیری‌ها در ساعت ۸ صبح امروز میزان ذرات ریزگردها در اهواز ۱۲۴۱ میکروگرم بر متر مکعب بوده است.

وی با بیان اینکه میزان مجاز آلاینده‌ها در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است، افزود: بدین ترتیب غلظت گرد و غبار در شهر اهواز بیش از هشت برابر حد مجاز و در شهر شوش بیش از چهار برابر حد مجاز بوده و هوا در این دو شهر در وضعیت «خطرناک» و «قهوه‌ای» بوده است.

عسکری بیان کرد: در این مدت غلظت گرد و غبار در شوشتر ۱۶۱ و در شادگان ۱۹۶ بر متر مکعب اندازه‌گیری شده و از حد مجاز بالاتر بوده است.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901050

دیگر خبرها

  • سرگیجه در کشتی؛ محمدعلی گرایی به تیم ملی دعوت شد
  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان
  • گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید
  • حرکت عادی خودرو‌ها در جاده‌های شمال
  • سرگیجه در پرسپولیس؛ ستاره تیم بازی با سپاهان را از دست داد؟
  • فیلم| هفت تیر کشی وزیر امنیت اسرائیل به روی مردم عادی برای جای پارک
  • طرح عجیب و خطرناک شهرداری تهران +فیلم
  • حرکت عجیب و خطرناک راننده تاکسی در تونل + فیلم
  • (ویدیو) شاهکار خطرناک و باورنکردنی یک هم‌وطن در تونل
  • اصلاح راه‌های نامناسب و خطرناک ییلاق شهرستان اهر